השכלה
תואר שלישי (PhD) בפסיכולוגיה מאוניברסיטת בר אילן (מלגת נשיא לדוקטורנטים מצטיינים). מחקר הדוקטורט שלי התמקד במנגנונים ההתנהגותיים והביולוגיים אשר תומכים בקשר הורה-ילד ובקשר בין ההורים (הורות משותפת), תוך התמקדות בשינויים המוחיים וההורמונליים המתרחשים בקרב אימהות ואבות בעלי תפקיד המטפל העיקרי בתינוק.
תואר שני (.M.A) בפסיכולוגיה קלינית של הילד (בהצטיינות) מאוניברסיטת בר-אילן.
תואר ראשון (.B.A) בפסיכולוגיה ובאומנות (בהצטיינות) מאוניברסיטת תל-אביב.
הכשרה מחקרית ומינויים אקדמיים
פוסט-דוקטורט.
-
הכשרת פוסט-דוקטורט ראשונה (2017-2018) במרכז לחקר המוח והתפתחות האדם, בית הספר לפסיכולוגיה, אוניברסיטת רייכמן (המרכז הבינתחומי הרצליה). במחקר הפוסט-דוקטורט בחנתי כיצד התהליכים הפיזיולוגיים של הקשר הורה-תינוק, לצד אפיוני מזג (טמפרמנט) של הפעוט, מעצבים את ההתפתחות הרגשית-חברתית של הילד (יכולות ויסות רגשי, חיברות, פסיכופתולוגיה) לאורך שלבי הילדות השונים, מינקות עד גילאי בית-ספר.
-
הכשרת פוסט-דוקטורט שנייה (מטעם מלגת רוטשילד-יד הנדיב 2018-2019) במחלקה לפסיכולוגיה יישומית, אוניברסיטת ניו-יורק (NYU) שבארה"ב. במחקר הפוסט-דוקטורט שלי בחנתי את ההתפתחות החברתית והבריאות הנפשית של הילד, מינקות עד גיל ההתבגרות, בקונטקסט של מצוקה כלכלית ומשפחתית.
-
הכשרת פוסט-דוקטורט שלישית (2019-2021) במחלקה לפסיכיאטריה- חטיבה לאפידמיולוגיה יישומית, אוניברסיטת קולומביה והמכון הפסיכיאטרי שבניו-יורק, ארה"ב. מחקר הפוסט-דוקטורט התמקד במנגנונים הפסיכו-חברתיים והמוחיים שעומדים בבסיס המעבר הבין-דורי של דכאון מז'ורי והפרעות חרדה לאורך שלושה דורות (סב-הורה-ילד).
מינויים אקדמיים.
משנת 2021 ואילך אני משמש כאיש סגל (חוקר בכיר-פרופסור משנה קליני) במחלקה לפסיכיאטריה-חטיבת הילדים ונוער, אוניברסיטת קולומביה בניו-יורק, ארה"ב. אני משמש כחבר במרכז לפסיכיאטריה בין-דורית שבמכון הפסיכיאטרי של ניו יורק. תחום המחקר העיקרי שלי הוא בחינת השפעות ארוכות הטווח של פסיכופתולוגיה הורית ומצוקות ילדות של ההורים על התפתחות ה"מוח החברתי" (Social Brain) והכישורים החברתיים של הילדים (דור שני) לאורך הילדות. מטרת המחקר היא לאפיין את הנתיבים הבין-דוריים של גורמי סיכון מחד גיסא, וחוסן נפשי מאידך גיסא, בקרב ילדים הגדלים בסביבה דלת אמצעים וחשופים למצוקה חברתית. אפיון זה עשוי לסייע בפיתוח התערבויות טיפוליות תואמות ויעילות במטרה "לשבור" את המעגל הבין-דורי של מצוקה חברתית ופסיכופתולוגיה. בנוסף, אני עובד עם צוות חוקרים מפינלנד על ניסוי מבוקר הקצאה אקראית (RCT) של התערבות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) באמהות שסובלות מדיכאון במהלך ההריון. זאת על מנת לבדוק את יעילות ההתערבות והשפעתה על טיב הקשר אם-תינוק והיבטים התפתחותיים ורגשיים של הפעוט לאורך השנים הראשונות לחיים.
הכשרה קלינית וניסיון בעבודה טיפולית
-
הקליניקה לשירות הקהילה, יחידת טיפול במבוגרים, המחלקה לפסיכולוגיה - אוניברסיטת בר-אילן.
-
המרפאה לבריאות הנפש של הילד "הארבעה", תל אביב.
-
הקליניקה לגיל הרך (גילאי 3-6), המחלקה לפסיכולוגיה - אוניברסיטת בר אילן (התמחות בפסיכולוגיה קלינית).
-
המרפאה לגיל הינקות (גילאי 0-3), מרכז לבריאות הנפש "גהה", פתח תקווה (התמחות בפסיכולוגיה קלינית).
-
המחלקה הפסיכוסומטית לטיפול בהפרעות אכילה בילדים ונוער- ילדים ג', "שיבא" תל השומר, רמת גן (התמחות בפסיכולוגיה קלינית).
-
פוסט דוקטורט אוני' קולומביה- הכשרה בפסיכותרפיה בין-אישית למבוגרים (IPT) ובפסיכותרפיה בין-אישית לבני-נוער (IPT-A) לטיפול בהפרעות מצב רוח ובפוסט-טראומה- הדרכות ע"י פרופ' מירנה וייסמן ופרופ' לורה מאפסון, מפתחות שיטות הטיפול.
-
הכשרה מטעם העמותה האמריקאית לטיפול במשחק בחול יונגיאני.
-
הכשרה בתרפיית קבלה ומחויבות (ACT)- ע"י פרופ' סטיבן הייז, אונ' נבאדה, ארה"ב.
בקליניקה אני מציע טיפול נפשי ואבחון לפעוטות, גיל הרך, ילדים ונוער, ומבוגרים. אני מטפל בגישה אינטגרטיבית המותאמת לצרכי המטופל, וכוללת טיפול פסיכודינמי לצד שימוש בטכניקות מגישות טיפוליות שונות, כגון טיפול אקספרסיבי (הבעה ויצירה), טיפול במשחק בחול יונגיאני, טיפול קוגניטיבי (CBT), פסיכותרפיה בין-אישית (IPT; IPT-A), ופסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס. בנוסף לטיפול פרטני-אישי, עבודתי בקליניקה משלבת טיפול דיאדי קשר הורה-תינוק והורה-ילד, הדרכות הורים, טיפול זוגי ומשפחתי.